Családi ház tervezés, építés elfoglalt embereknek

Családi ház tervezés és biztonságos kivitelezés azoknak, akik szeretnének, de nem tudnak a kőműves sarkában állni!

CSOK 10+10 5%áfa

Építkezés , költségek, CSOK, 10+10 millió, tervezés, de hol is kezdjem?

 

 

Építkezés: MEGÉRI?

Sokak számára ez egy rémálom, és én is hallottam egy s mást! Most mégis az építkezésen töröd a fejed! Megértelek, ez egy tényleg jó lehetőség. Az anyagárak a mélyponton vannak, és most komoly támogatások is előkerültek.

Aki talál egy jó tervezőt és egy kivitelezőt, máris előbbre van. Egy olyan házat építhetsz, amilyet elképzelsz, a legmodernebb anyagokból, komoly minőségellenőrzés mellett. Merthogy a passzívház nagyon szigorúan ellenőrzött dolog. Mit gondolsz, miért nem ajánlják mások Neked ezt?

 

Mibe is kerülne? Az ÁRAK

 

Itt most arról a megoldsáról lesz szó, amikor nem Neked kell a téglát fuvarozni! Kidolgoztam több alternativát, hogy legyen tájékoztató adat, mibe kerül egy CSOK kompatibilis, energiatakarékos épület felépítése? Telket nem számoltan bele, hanem csak az igen energiatakarékos, akár a tanusított kulcsrakész passzivház költségeit. Fontos lenne tudni, mennyibe kerül egy éítkezés? Mégis, belevágj-e, és mennyit kérj a nagyitól?

Tájékoztató árak 90m2, 115m2, 120m2 és 130m2- es épületekre

 

kérem az ártájékoztatót

 

CSOK, 10+10 millió, 5% áfa

 

A csapból is ez folyik, ezért itt nem részletezném, és máshová sem navigálnálak el. Egy biztos, ha kiforrja magát a dolog, a kollégáim és  a hitelközvetítőnk is 100%-ban felkészül, hogy Neked segíthessen! Egy viszont nagyon fontos! Nincs extra energetikai követelmény kezdéskor, de átadáskor az éppen érvényes , előre meghirdetett követelményeknek meg kell felelni! Ez 2020-ban már  a közel nulla energiaigény lesz! Ezt csak az a ház tudja, amelyiket eleve így terveztek. Ha nincs használatbavételi, úszott minden kedvezmény ! Helló! Ebben nem hibázhatsz! Olyan házat kell tervezni, ami energiatakarékos, és a használatbavételit is tutira megkapod!


Az 5%-os áfa mértékre jogosult lehetsz, ha lakóházat építesz egy generálkivitelező segítségével. Ez akár 10 mill

ió forint megtakarítást is jelenthet!

Ha magad építkezel, akkor 5 millióig ÁFA-t igényelhetsz vissza.. Ez sem rossz.

A szabályozást lazították, most már zártkertbe és külterületre s lehet családi házat építeni. Telekvásárlás előtt ne felejts el építésszel konzultálni! Változhatnak a dolgok, és sajnos lehetnek egyedi, helyi értelmezések is!

 

Nem kell engedély! Rendben! És azt ki mondta, hogy nem kell terv?

 

Ha úgy gondolod, hogy terv nélkül lehet vagy érdemes építkezni, kérlek ne olvass tovább! Én nem fogok tudni Neked értelmes hasznos dolgot mutatni!

Ha terv nélkül milliós összegeket el mersz költeni, akkor nem egymásnak lettünk kitalálva! Béke, nincs harag!

De ha TE az vagy, aki szereted megtervezni, kigondolni előre azt, amit teszel, akkor viszont jó helyen jársz. Én azt gondolom, mikor házat tervezünk, évtizedeket vízionálunk előre! Enélkül nem megy! Nem én mondom meg, te fogsz rájönni a segítségünkkel, milyen az az álomotthon, amiben jól fogod érezni magad!

Ha azt akarjuk, hogy néhány tízezres betakarja  komplett rezsit, akkor nem lehet vacakolni, és elbagatellizálni a tervezés fontosságát!

De mégis milyen terv kell? A hivatal pillanatnyilag nem tudja, hogyan is álljon a dolgokhoz. A szabályozás és a rendelet kesze-kusza. Szerintünk milyen terv kell? Egyszer egy legalább olyan alapos, mint eddig volt az engedélyezési terv, ugyanis ezzel jelentjük be az építkezést, és ezzel dokumentáljuk, hogy jogszerű, törvényes az építkezés. Lehet, évek múlva lesz hasznos egy ellenőrzés során, hogy egyértelmű  a dokumentáció! Ne feledd, használatbavétel után 5 évig megnézheti a hatóság, mi is épült!!

 

Mivel kezdjed?

 

Ha úgy gondolod, hogy tudnék Neked segíteni, Te pedig, gondolkozóba estél, akkor hajrá!Szívesen beszélgetek Veled elképzeléseidről, hogy megtudd, mi a következő lépés! Kérnél egy konzultációt?

Minden kötelezettség nélkül!

Kérem a konzultációt!