• családi ház építés
  • Passzívház-tervezés
  • Mi építettük
  • Tervezés
  • házépítés
  • Tervezés
  • Családiház-építés

Újdonságok röviden

Aktívan PASSZíV házak

Aktívan PASSZíV házak

A passzívházak új minősége jön létre, amikor egy tökéletesen megtervezett PASSZíVház megtermeli a saját energiaigényét. Merthogy energia egy passzívházhoz is kell, mégha kevés is. Ezt az energiaigényt érdemes helyben kielégiteni, és ezt a házat már PASSZIVHÁZ PLUSZ néven nevezhetjük. He ennél is..

tovább

Hóesés júliusban?

Hóesés júliusban?

Ez eddig elképzelhető volt nálunk is, bármelyik építkezésünkön. Ez nem vicc, és nem is volt ritka. Hogy hogyan jutottunk el oda, hogy már teríti be fehér lepel az építkezéseinket, máris elmondom.
Megoszlanak a vélemények, hogy most válság, recesszió, átrendeződés vagy mi zajlik a világgazdaságban.Azt már tudjuk, hogy begyűrűzött hozzánk is, mint minden, amire azt mondták, hogy minket nem fog érinteni.

tovább

Építem a házam II.

Építem a házam  II.

Megszokhattuk, hogy egy sikeres produkciót megismételnek, felbuzdulva az első sikerén. Nos, ez nem egy ilyen eset. A második kötet önállóan is megállná a helyét! Én ma vettem meg, az első kötet mellé. Az "Építem a házam " szerzői kollektívája a megkezdett úton haladva, ismét rengeteg új információt rendszerbe foglalva készítette el immár a sorozat második kötetét. Az építtetők

tovább

Jeges melltartóval Fukusima ellen

Jeges melltartóval Fukusima ellen

Joggal gondolhatnánk, már nem lehet új dolgot kitalálni. A Japánok erre rácáfoltak, és ismét kitaláltak valamit. Először is könyörtelenül leállították az atomerőműveiket. Ezt Fukusima után sem könnyű megtenni, egy olyan gazdaságban és egy olyan társadalomban, ahol talán a wc papír működik elektromos áram nélkül.

tovább

Építőanyagimport Afrikából, 1700 évvel ezelőtt

Építőanyagimport Afrikából, 1700 évvel ezelőtt

Mindíg is fuvaroztak az emberek, de hogy pontosan mit, mennyit és honnan, azt csak elképzelni lehet. Most talán fény derül arra, hogy mit szállítottak a rómaiak Afrikából Európába építési célra, nem is régen, csak épp 1700 éve.

tovább

Napkollektort minden tetőre!

Napkollektort minden tetőre!

Manapság egyre többen tudják, hogy a tetőre szerelt napkollektor a melegvizet adja, a napelem pedig áramot termel. Kis hazánkban egyre inkább támogatják ezeket az energianyerő megoldásokat. Most éppen napkollektorra lehet pályázni. Egy 4 fős háztartás

tovább

Hőszigetelés jól és rosszul, penész, hőhíd, és hasonló rémségek

Hőszigetelés jól és rosszul, penész, hőhíd, és hasonló rémségek

Hatalmas hőszigetelési hibák! Temérdek építési hibával lehet találkozni. Ezek közül az egyik leglátványosabb, amikor a hőszigetelés készül el rosszul. Rövid időn belül csúnya elszíneződések, penészfoltok hívják fel magukra a figyelmet. Pedig ezek a hibák elkerülhetőek lennének. Hogyan előzhetőek meg, és melyek a leggyakoribb hibák? Ez derül ki ebből a cikkből. Ahhoz, hogy jó munkát végezhessünk, először a hibalehetőségeket kell megismernünk.

tovább

Itt érhet el minket:

REZSNYÁK PÉTER
kivitelező építész

minősített passzívház tervező


KAPCSOLAT TERVEZÉS

KAPCSOLAT ÉPÍTÉS

8000 Székesfehérvár
Nagyszombati u.213/a

Megosztás